AVO 2 probeert maar verliest tegen DSC 3

ASSEN - AVO 2 ging uitstekend van start in deze zeer belangrijke wedstrijd tegen DSC 3 uit Eindhoven. AVO 2 moest deze wedstrijd winnen om zicht te behouden op lijfsbehoud in de Res. Overgangsklasse A.

De bezoekers staan bovenin de ranglijst en maken nog kans op het kampioenschap. Na de snelle 1 – 0 uit de eerste aanval duurde het nog vijf minuten tot de Assenaren de 2 – 0 wisten te scoren. AVO had de wedstrijd goed in handen maar moest wel alle zeilen bijzetten in de verdediging. Toch duurde het tot de tiende minuut dat de bezoekers de 2 – 1 aantekenden. In de tussenliggende periode had ook AVO de score echter niet kunnen uitbreiden. Na de 2 – 1 stoomde DSC door tot de tussenstand 2 – 6. Dat was een bittere deceptie voor de thuisploeg die echter niet opgaf en bij de rust had AVO de achterstand teruggebracht tot 7 – 9 en lag de wedstrijd weer open. In de tweede helft bleken de doelpuntenmachines van beide teams echter te haperen. Omdat DSC slechts vijfmaal wist te scoren bleef het uitermate spannend en was AVO helaas niet in staat om dichterbij te komen. Telkens als AVO scoorde was ook de tegenstander trefzeker en zo werd in deze spannende wedstrijd bij de eindstand 11 – 14 afgefloten.

De doelpunten bij AVO 2 waren van: Jesse Scheffer en Jostein Scheffer beiden 3x, Bas Bleumer 2x, Angelique Dermois, Laura Sloot en Marco Zegwaard allen 1x.

AVO 2 speelt op zaterdag 24 februari in Driebergen de wedstrijd tegen Dalto 3 dat theoretisch nog kampioen kan worden. Het zal een hele opgave worden om de nodige punten daar te vergaren. De wedstrijd begint zaterdag om 18:10 uur in sporthal Hoenderdaal.