AVO junioren winnen belangrijke wedstrijd in strijd tegen degradatie

ASSEN - Afgelopen zaterdag was het er op of er onder voor de junioren van AVO. AW/DTV uit Amsterdam kwam op bezoek. AVO staat samen met AW/DTV en De Meeuwen op de onderste plaatsen in de landelijke hoofdklasse.

Alle drie de ploegen hebben 6 punten. AVO ontving AW/DTV en de Meeuwen moest op bezoek bij nummer 2 Groen Geel. De Meeuwen verloor haar wedstrijd en bleef op 6 punten steken. AVO moest sowieso een punt pakken vanmiddag om niet te degraderen. Als dat zou lukken dan heeft AVO op 10 maart uit in Putten tegen De Meeuwen aan een punt genoeg om zich te handhaven. Indien AVO verliest degradeert het aangezien het onderlinge resultaat dan in het nadeel is van de Assenaren.

AVO A2 moest het zaterdag opnemen tegen Invicta A1. AVO A2 heeft aan een punt voldoende om zich tot kampioen te kronen. Hoewel AVO A2 bezig is aan een geweldig seizoen, werd deze fysieke wedstrijd met 15-17 verloren. AVO A2 mag nu op 10 maart tegen Kinea de titel veilig stellen.

In de wederom goed gevulde Marsdijkhal floot om 16:15 uur het uitstekend fluitende scheidsrechters duo Winter en Abma voor het begin van de wedstrijd. AW/DTV schoot uit de startblokken en liet direct zien dat het niet naar Assen kwam om te verliezen. Binnen 5 minuten stond er een 0-3 stand op het scorebord. AVO deed wat terug maar kon niet voorkomen dat AW/DTV uitliep naar 1-5. AVO rechte zoals zo vaak de rug en via een aantal prima aanvallen kwam het weer op 2 punten. 4-6 met nog 10 minuten in de eerste helft. AW/DTV maakte 4-7 waarna AVO direct tegen scoorde 5-7. Weer kwamen de goals om en om 6-8. Via een raak afstand schot van AW/DTV werd de rust bereikt. 6-9. AVO had moeite om te scoren en AW/DTV eigenlijk ook. AW/DTV was niet bij machte om uit te lopen en onder de verdedigende druk van AVO uit te komen. AVO grossierde de eerste helft in plaats fouten en had een te laag schotpercentage.

Direct na de pauze nam AVO het heft in handen en boog de achterstand gelijk om. Via 9-9 werd het 10-9 in het voordeel van de Assenaren. Het was weer een wedstrijd en AVO liet zien dat het in staat is prima te korfballen. De gelijkmaker van AW/DTV kwam direct na de 11-10. 11-11 en De Marsdijkhal ging er eens goed voor zitten. AVO kwam weer 2 voor, AW/DTV scoorde direct tegen. 13-12. Moet nog 10 minuten te spelen gooide AVO de wedstrijd op slot. AVO liep uit naar 16-12 en AW/DTV was niet meer in staat om te herstellen. Met nog 4 minuten te spelen was het 17-14 waarna AVO in de laatste 2 minuten de eindstand bracht op 18-14.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp: “We waren de eerste helft niet best vandaag. Gelukkig hadden we verdedigend de zaakjes gewoon op orde en kwam AW/DTV niet in hun spel. Onze spelers neutraliseerden hun speerpunten en brachten zelf voornamelijk in de tweede helft wel wat ze moesten brengen aanvallend en verdedigend dus. Een terechte overwinning. De tweede helft maken we gewoon 12 goals en AW/DTV maar 5. Dan ben je op de afspraak. Echter we moeten ook realistisch zijn en ons dus realiseren dat we nog niks hebben. We hebben nog 1 punt nodig om te handhaven. We moeten onze finale spelen tegen De Meeuwen in Putten. Degene die daar verliest ligt er uit. Het wordt een moeilijke wedstrijd daar. We gaan nu aan de slag om te zorgen dat we er dan klaar voor zijn. Daar hebben we alle vertrouwen in.”

De junioren van AVO spelen op zaterdag 10 maart in Putten de finale om handhaving in de hoofdklasse. De wedstrijd begint om 17:30 uur. De tegenstander is het thuisspelende De Meeuwen.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer