Video: Man (25) uit Hoogeveen na wilde achtervolging aangehouden voor ontvoeren ex-vrouw Politie
112

Video: Man (25) uit Hoogeveen na wilde achtervolging aangehouden voor ontvoeren ex-vrouw

HOOGEVEEN - De politie heeft beelden vrijgegeven van een wilde achtervolging met een ontvoering in Brabant.

Deze achtervolging gebeurde in augustus 2022. De bestuurder van het voertuig was een 25-jarige man uit Hoogeveen. Hij had zijn ex-vrouw met een mes bedreigd en gedwongen bij hem in de auto te stappen. Hierna volgde een dollemansrit wat resulteerde in een achtervolging.

De Hoogevener ontvoerde zijn ex in het Belgische Essen toen zij bij haar ouders op bezoek was. Eerst dreigde de man met zelfdoding toen hij plotseling met een mes op zijn ex-vrouw afkwam. Hij dwong haar om in zijn auto te stappen. Onderweg kon zij stiekem de politie bellen waarna er een achtervolging ontstond.

Er volgde een lange achtervolging van België door Brabant waarbij snelheden boven de 200 kilometer per uur werden gehaald. Via de A58 en de A50 nam hij bij Son de afslag Ekkersrijt. Hierna nam de man de afrit tegengesteld en ging spookrijden, waarna de politie besloot in te grijpen en het voertuig in te boxen. Op beelden is te zien dat de vrouw snel in veiligheid kon worden gebracht. 

De man is uiteindelijk veroordeeld tot anderhalve maand cel, 240 uur werkstraf en een boete van 1.500 euro. In voorarrest had de man al zijn 45 dagen celstraf uitgezeten. 

Tiplijn