Kabouterpaasfeest in het Drents-Friese Wold op 1 april

Kabouterpaasfeest in het Drents-Friese Wold op 1 april

APPELSCHA - Op maandag 1 april is er een Paasfeest op het Kabouterpad bij Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha.

De Paashaas komt op bezoek en kleuterkabouters en hun (groot)ouders - die meedoen aan het Paasfeest - kunnen eitjes zoeken en meedoen aan de andere leuke activiteiten. Zin in? Meld je dan aan via de website van Staatsbosbeheer. Je bepaalt zelf hoe laat je wilt starten door een tijdslot te kiezen op de website. Zo kunnen we ervoor zorgen dat alle kinderen de door de Paashaas verstopte eitjes kunnen vinden en dat het niet te druk wordt.

Paasfeest op Kabouterpad!
Bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, het bezoekerscentrum van het nationaal park Drents-Friese Wold, start een speelse route voor kleuters: het Kabouterpad! Met rode muts en rode wangen volgen de kleuterkabouters de gekleurde paaltjes en doen onderweg kabouteropdrachten. Het Kabouterpad is in elk seizoen anders. Nu, in de lente, draait alles om nieuw leven, lekker naar buiten gaan en genieten van de geuren en kleuren van dit feestelijke seizoen!

Op Paasmaandag 1 april is het extra gezellig op het Kabouterpad want dan komt de Paashaas op bezoek. Kabouters kunnen dan gekleurde eieren zoeken, iets lekkers smullen bij de Smulkabouter, knutselen bij de Knutselkabouters, luisteren naar de vertelkabouter. O ja, en natuurlijk is er muziek! Zingende “boswachter” Paul Kool komt langs met zijn gitaar. Een sfeervol feestje dus. 

Na afloop ontvang je een cadeautje voor thuis, zonnebloemzaadjes om thuis de allergrootste zonnebloem te kweken. Deze biologische zaadjes zijn aangeboden door Ecostyle uit Oosterwolde.

Aanmelden en deelnamekosten
Deelname aan het Kabouterfeest kost € 7,50 per kind en (groot)ouders hoeven niet te betalen. Je krijgt dan een tasje, een kaboutermuts, een stempelkaart en toegang tot alle activiteiten. Omdat de Paashaas wil weten hoeveel eieren hij moet kopen, is reserveren noodzakelijk via de website. Je kan dan een starttijd kiezen tussen 10.30 en 14.30 uur. 
 
Beleef de lente in het Buitencentrum 
In de winkel van Buitencentrum is het ook lente! Er zijn veel nieuwe spulletjes om je huis en tuin in lentesfeer te brengen, maar ook souvenirs, boeken, nestkastjes en streekproducten verkrijgbaar. Het buitencentrum is vanaf 1 april elke dag geopend van 10.00 – 17.00 uur. Voor meer informatie over het Buitencentrum en het Nationaal Park Drents-Friese Wold kijk op de website.

Informatie in het kort:
- Datum: Maandag 1 april 2024
- Tijd:  10.30-14.30 uur (tijdslot reserveren noodzakelijk)
- Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.
- Kosten: €7,50 per kind (3-7 jaar)/volwassenen gratis
- Vooraf aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/kabouterpaddfw
- Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Tiplijn