Zeven hennepkwekerijen in omgeving Hoogeveen opgerold; politie waarschuwt voor gevaren

Zeven hennepkwekerijen in omgeving Hoogeveen opgerold; politie waarschuwt voor gevaren

HOOGEVEEN - De politie van Hoogeveen waarschuwt nog eens extra de risicos van het runnen van een hennepkwekerij.

Hennepteelt is een misdrijf en dus strafbaar. De afgelopen periode heeft de politie zeven hennepkwekerijen opgerold in Hoogeveen en omgeving. Dit gebeurde vaak naar aanleiding via een anoniem tip via Meld misdaad anoniem.

Risicos
De risicos van een hennepkwekerij zijn groot. Zo is er extra kans op geweldsincidenten, is er brandgevaar en is er gevaar vanwege het gebruik van bestrijdingsmiddelen; zoals zoutzuur.

Herkenning
Een hennepkwekerij is echter wel te herkennen. Zo kan je een non-stop zoemend of brommend geluid horen, zie je afgeplakte ramen of zijn er ramen en gordijnen die nooit open gaan. Rond de woning is de kans op henneplucht groot. Continue condensvorming op de ruiten kan ook een aanleiding van een hennepkwekerij zijn.

Heb jij een vermoeden van een hennepkwekerij? Meld dit dan altijd bij de politie. Liever anoniem? Bel dan met “Meld Misdaad Anoniem” via 0800-7000. Dit is altijd anoniem! Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en staat dus los van de politie. Zij zullen er altijd zorg voor dragen dat de melding volledig anoniem wordt doorgezet naar de Politie.

iStock
Tiplijn