75 hectare verwoest bij brand Wateren; foto+video update

75 hectare verwoest bij brand Wateren; foto+video update

WATEREN - De grote brand die gister woedde in het Drents Friese wold heeft 75 hectare bos en heide verwoest.

De brandweer was gisteren in totaal met 27 korpsen uit Drenthe, Groningen en Friesland aanwezig om de brand onder controle te krijgen. Vijf campings zijn ontruimd geweest, en bewoners van minimaal 4 huizen moesten elders onderdak vinden omdat de wind de brand gevaarlijk deed draaien.

Na een aantal uren kreeg de brandweer de brand onder controle, maar werd de hulp van een Chinook van defensie alsnog ingeroepen om er een grote zak water op te gooien.

Al met al was het een zeer grote brand, met zeer veel brandweerlieden die het zwaar hadden door de warmte, maar ook omdat hun voertuigen niet makkelijk bij de brandhaarden konden komen, dus moest er een aardig stuk worden gelopen met de slangen. Dit betekende dus ook dat als de wind draaid, de brandweerlieden zich uit de voeten moesten maken, wat resulteerde in verbrande slangen en ander materiaal wat men achter moest laten.

Op dit moment is de brandweer nog steeds bezig met blussen, zij verwachten vandaag en morgen nog bezig te zijn om de gehele brand uit te kunnen krijgen.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Rick Jongsma

Fotos / Video: Rick Jongsma/Persbureau Meter

Tiplijn