Grote zoekactie na niet ophalen waterschoenen in Hoogersmilde

Grote zoekactie na niet ophalen waterschoenen in Hoogersmilde

HOOGERSMILDE - De politie is gisterochtend een grote zoekactie gestart bij het blauwe meer in Hoogersmilde nadat een vrouw schoenen had afgegeven maar niet meer terug kwam.

De vrouw ging zwemmen in het blauwe meer en liet de schoenen achter bij recreanten en zij dat ze terug zou komen om ze op te halen, wat zij niet deed. Hierop hebben de recreanten de hulpdiensten gewaarschuwd, die eerst een bericht plaatste op social media om te kijken of zij in contact konden komen met de vrouw.

Toen bleek dat de vrouw zich na een paar uur nog niet had gemeld heeft de politie een grote zoekactie opgestart, waaronder de politie helicopter kwam ter plaatse om het meer en omgeving van bovenaf af te zoeken. Op de grond was de politie ook aan het zoeken, dit deden zij met meerdere eenheden.

Na een paar uur heeft de politie besloten te stoppen met zoeken.

Gisteravond bleek dat de vrouw van wie de schoenen waren gewoon thuis was, en op het moment dat zij uit het water kwam geen zin meer had om helemaal terug te gaan naar de plek waar zij de schoenen had achter gelaten. de mevrouw is dus in goede gezondheid en de actie is afgesloten.

Politie Midden-Drenthe
Tiplijn