Oplichters Jan V. en Jolanda H langer vast; eisen schadevergoeding

Oplichters Jan V. en Jolanda H langer vast; eisen schadevergoeding

ASSEN - Oplichtersduo Jan v. en Jolanda H. blijven 14 dagen langer vast zitten, dit is vanmiddag bepaald door de rechter-commissaris.

Het duo liet afgelopen maanden sporen achter door het niet betalen van hotels, het niet betalen van eten en andere onbetaalde rekeningen.

De zaak kwam aan het licht toen een hotel uit Tubbergen (Overijsel) een foto van het duo op internet plaatste om collegaes te waarschuwen voor de praktijken van het duo. Andere eigenaren van hotels, restaurant en bed&breakfast zagen de foto en herkenden hierin het duo dat ook bij hun nog moest betalen.

Bij de politie zijn inmiddels meerdere aangiftes binnen gekomen, de rekeningen hadden bedragen van enkele tientallen euros tot 1500 euro.

Toen het duo door kreeg dat zij gezocht werden via internet besloten zij zich vorige week te melden op het politiebureau in Assen, zij zitten sindsdien vast op verdenking van oplichting.

Oplichters eisen schadevergoeding

Het duo eist in hun verklaring op het politiebureau een bedrag van 2500 euro van het hotel dat de foto van de twee op internet had gezet. Zij worden bij gestaan door de bond van wetsovertreders, die ex-gedetineerden helpt met het krijgen van schadevergoedingen.

Tiplijn