Vader en zoon slaan agent knock-out; pepperspray bij aanhouding

Vader en zoon slaan agent knock-out; pepperspray bij aanhouding

APPELSCHA - In de nacht van Zaterdag op Zondag zijn een 51-jarige man uit Ravenswoud en zijn 17-jarige zoon opgepakt voor poging tot dooslag of zware mishandeling.

De politie kreeg een melding van een vechtpartij op een tuinfeest waar ongeveer twintig tot dertig mensen aanwezig waren. De meeste bezoekers waren onder invloed van alcohol en er ontstonden opstootjes. bij een ruzie tussen de zoon van de verdachte man en een andere feestganger vielen rake klappen.

De vader bedreigde de toegesnelde agenten met een kapotte bierfles, kneep de keel dicht van de jongen en gaf een andere persoon een harde klap. ook zijn zoon deelde rake klappen uit. De agenten wouden in gesprek met de 51-jarige man, maar die liep weg waarna hij bij zijn arm werd gepakt door een agent. deze kreeg vervolgens een harde vuistslag in zijn gezicht waardoor hij het bewustzijn verloor.

Een collega agent zette vervolgens pepperspray in om de man en zoon uit te schakelen. met een wapenstok en politiehond werden de overige feestgangers op afstand gehouden.

Een van de feestganger riep tegen een agent dat hij zijn tanden wel uit zijn gezicht zou slaan, om de man tegen te houden schopte de agent de man weg en gaf hem een aantal tikken met de wapenstok.

De agent die geslagen is en een feestganger hebben aangifte gedaan wegens verschillende klappen die uitgedeeld zijn.

Tiplijn