Europees opsporingsbericht voor verdachte van moord op Nicky Verstappen

Europees opsporingsbericht voor verdachte van moord op Nicky Verstappen

NEDERLAND - De politie heeft een europees opsporingsbericht uit laten gaan omdat zij denken dat de inmiddels vermist Jos Brech ui Simpelveld de man is die Nicky om het leven heeft gebracht.

De politie kwam de man enkele weken geledenop het spoor, omdat zij het verdacht vonden dat hij niet mee werkte aan een DNA onderzoek. Hierna is verder onderzoek gedaan, en is getest op het DNA van familieleden in 3 verschillende kringen, of het DNA dat op Nicky is gevonden overeen kwam met het DNA van de familie, en dus ook van de nu verdacht Jos Brech.

De nu 55 jarige man, destijds dus 35 jaar, is sinds een aantal weken als vermist opgegeven door zijn familie. Jos zou naar Frankrijk toe gaan omdat hij daar bustours mogelijk maakt maar hij kwam nooit terug naar Nederland. De politie heeft een 100% DNA match en heeft dus een europees opsporingsbericht uit laten gaan, op de vraag of de politie zeker weet dat hij nog leeft zeggen ze; Wij hebben geen reden om aan te nemen dat deze verdachte niet meer leeft. wij hebben in zijn tijdelijke woonruimte in Frankrijk onderzoek gedaan en daar goederen in beslag genomen.

De verdacht is geen vreemde van de politie. Hij werkte op een scoutingkamp en peuterspeelzaal, en was eerder verdachte van een zedenmisdrijf. die zaak is later geseponeert.

De verdachte is vlak nadat het lichaam was gevonden nog aangesproken door de politie met de vraag wat hij daar deed. hij verklaarde een stukje te fietsen omdat hij het te warm had om te slapen. de politie had toen geen reden om dat niet te geloven. zijn gegevens werden genoteerd en hij kon zijn weg vervolgen.

Op dit moment vraagt de politie, of zoals Peter R. De Vries het zij; op dit moment smeekt de familie van Nicky om Nieuws berichten met de foto van deze man zoveel mogelijk te delen op internet. zij hopen dat de man nog leeft en hij alsnog kan worden vervolgd voor het afnemen van de toen nog zeer jonge Nicky.

Facebook
Tiplijn