Twee personen en hond gewond bij forse woningbrand (video) Persbureau Meter

Twee personen en hond gewond bij forse woningbrand (video)

KLAZIENAVEEN - Maandagochtend is er rond 10:00 uur een brand uitgebroken in een vrijstaande woning aan de Oude Dordsedijk in Klazienaveen.

Bij de brand zijn twee bewoners gewond geraakt vanwege rookinhalatie. Ze zijn beide per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook is een hond met de dierenambulance mee gegaan.

Vanwege de grote van de brand werd er opgeschaald naar middelbrand. Meerdere brandweervoertuigen, waaronder een hoogwerker werden opgeroepen voor de brand.

De brandweer heeft de ruiten van de woning ingeslagen om de brand te kunnen bestrijden. Ook werd een hoogwerker ingezet. Bij de brand kwam veel rook vrij. De woning raakte zwaar beschadigd van binnen.

Er kwam één ambulance met spoed ter plaatse voor de bewoonster. Zij werd in de ambulance behandeld en is daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
De bewoner werd ondertussen door buren opgevangen in een woning verderop. Na een tijdje werd ook hij niet goed vanwege de ingeademde rook. Een tweede ambulance kwam voor hem ter plaatse en ook hij is daarna per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het huisdier van de bewoners, een klein hondje, is door de dierenambulance opgevangen en onderzocht.

Team brand onderzoek van de brandweer zal ter plaatse komen om onderzoek te doen naar de toedracht van de brand. De bewoners waren vermoedelijk aan het verbouwen in huis toen de brand uitbrak.

De politie had de straat volledig afgesloten zodat de brandweer de werkruimte had om de brand te bestrijden.

Tiplijn