Vier verwaarloosde shar-pei puppy's in beslag genomen bij controle Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Vier verwaarloosde shar-pei puppy's in beslag genomen bij controle

COEVORDEN - De onafhankelijke stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft vier puppy's in beslag genomen in de gemeente Coevorden.

Op het adres waren ook nog drievolwassen honden aanwezig. Deze waren wel in goede gezondheid en mochten bij de eigenaar blijven.

De puppy's die in beslag genomen zijn, zijn van het ras shar-pei. Dit is een van oorsprong chinees ras waarvan een pup ongeveer 1000 euro kan opleveren.

De tien weken oude puppy's die werden aangetroffen waren ondervoed, uitgedroogd, (nog) niet ingeënt, en hadden een wormeninfectie. De eigenaar kreeg hiervoor de waarschuwing om met de pups naar een dierenarts te gaan maar dit heeft hij niet gedaan. Daarom nam de Dierenbescherming ze in bewaring.

De dierenbescherming gaat er nu voor zorgen dat de beestjes de goede zorg krijgen, en de eigenaar moet voor alle kosten opdraaien. Ook krijgt de eigenaar een aantal weken om de Rijksdienst RVO (onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat) ervan te overtuigen dat hij weer goed voor de pups gaat zorgen. Als men daar geen vertrouwen in heeft gaan zij opzoek naar een nieuwe eigenaar.

Tiplijn