Twee aanhoudingen na korte achtervolging door Emmen

Twee aanhoudingen na korte achtervolging door Emmen

EMMEN - Vrijdag zag de politie rond zes uur in de ochtend een snorfiets, met daarop twee personen, rijden over de Statenweg in Emmen. De agenten wilden deze snorfiets controleren alleen dat ging nog niet zo makkelijk. De bestuurder besloot, bij het zien van het stopteken, er vandoor te gaan.

Na korte achtervolging kon de snorfiets op de Atlantis tot stilstand worden gebracht. De bijrijder ging er te voet vandoor. De bestuurder bleef, nadat het stroomstootwapen op hem was gericht, staan. Na een kleine zoekactie werd ook de bijrijder staande gehouden.

Bij de staandehouding troffen de agenten verdovende middelen aan. De bestuurder bleek tijdens de speekseltest te rijden onder invloed van verdovende middelen. Ook bleek de scooter gestolen te zijn en het kentekenplaatje niet bij deze scooter te horen. Daarnaast werd gereedschap gevonden dat kon worden gebruikt voor het plegen van inbraken. Het bij zich hebben van deze gereedschap zagen de agenten als voorbereidingshandelingen voor een mogelijke inbraak. Als laatste wilden beiden op eerste vordering hun identiteitsbewijs niet laten zien.

Al met al waren het voor de bestuurder zeven strafbare feiten en voor de bijrijder vier strafbare feiten. Beiden zijn daarop aangehouden een mochten mee naar bureau Emmen. Het ging om een 35-jarige man uit De Kiel en een 36-jarige man uit Emmen.

Tiplijn