Verschillende ongevallen door ijzel gisteravond en afgelopen nacht (video) Persbureau Meter

Verschillende ongevallen door ijzel gisteravond en afgelopen nacht (video)

DRENTHE - Gisteravond en afgelopen nacht gaf het KNMI code geel voor gladheid door ijzel en sneeuwval.

Dat dit niet voor niks was bleek op verschillende plaatsen in Drenthe. Het ging in korte tijd op meer plekken mis in onze provincie.

Emmen
Op de Hondsrugweg in Emmen (foto) botsten twee auto's op elkaar op een kruising. Een van de automobilisten kon door een glad wegdek zijn auto niet meer op zijn eigen baan houden en botste vervolgens op een andere auto. De weg lag bezaaid met brokstukken. Twee ambulances kwamen ter plaatse, maar voor zover bekend raakte er niemand dermate gewond dat vervoer naar het ziekenhuis nodig was.

Nijeveen
Op de A32 bij Nijeveen (video) kwam een automobilist met zijn voertuig in de slip en botste hierna tegen de vangrail. De snelweg was korte tijd afgesloten omdat de auto midden op de snelweg stond. Rijkswaterstaat kwam gelijk met de hulpdiensten ter plaatse om de snelweg extra te strooien. Ook bij dit ongeval raakte niemand gewond.

Zwinderen
Ook op de snelweg A37 ging het mis. Hier raakte de bestuurder van een auto in de middenberm. Omstanders lieten weten dat de weg ter plaatse binnen enkele minuten veranderde in een ijsbaan. De bestuurder van de auto is gecontroleerd in de ambulance, maar ook hier was alleen sprake van blikschade.

code geel
Het KNMI had code geel gegeven voor gladheid door ijzel en sneeuw. Deze was geldig vanaf 22:00 uur gisteravond tot 05:00 uur vanmorgen. Omdat de neerslag die viel terecht kwam op een bevroren ondergrond kon deze makkelijk bevriezen met een ijsbaan tot gevolg. In de loop van de nacht, en begin van de morgen steeg de temperatuur vrij snel, waardoor de gladheid weer verdween.

Tiplijn