Loods van 120 bij 45 meter volledig verwoest na zeer grote brand in Roden (video) DuoFocus

Loods van 120 bij 45 meter volledig verwoest na zeer grote brand in Roden (video)

RODEN - De zeer grote brand die vanmiddag ontstond in Roden aan de Energieweg is onder controle, maar nog niet uit.

De brand ontstond even voor 15:00 uur vanmiddag en sloeg al snel om zich heen.

De brandweer schaalde snel op naar een grote brand en liet veel korpsen te plaatse komen. Uit Drenthe, Groningen en Friesland kwam de brandweer om de brand te blussen. Helaas kon men niet voorkomen dat het gehele pand van 120 bij 45 meter tegen de vlakte ging.

De brandweer probeerde ondermeer met hoogwerkers de brand, die gepaard ging met enorme zwarte rookwolken en harde explosies van gasflessen, onder controle te krijgen. Hoogwerkers van Assen, Drachten en Groningen-stad kwamen ter plaatse.

Vanwege de hevige rookontwikkeling kwamen ook meerdere meetploegen ter plaatse om metingen te doen in de omgeving van de brand, en in de richting waar de wind heen trok. Deze meetploegen kwamen uit Drenthe, Groningen en Friesland. Wat hier uit is gekomen is nog niet bekend. Wel liet de brandweer via een NL-alert weten ramen en deuren te sluiten vanwege de hevige rook.

De brandweer is vanavond nog enige tijd bezig met het nablussen van de brand, en het slopen. Bij de brand vielen zover bekend geen gewonden. De oorzaak van de brand zal nog onderzocht worden.

Tiplijn