Automobiliste (44) vlucht met zeer hoge snelheid en pleegt lijst aan verkeersovertredingen Istock

Automobiliste (44) vlucht met zeer hoge snelheid en pleegt lijst aan verkeersovertredingen

EMMEN/COEVORDEN - De politie heeft afgelopen nacht een 44-jarige vrouw aangehouden voor een lijst aan overtredingen die zij pleegde na een staandehouding.

De politie kreeg even na middernacht de melding van een verdachte situatie aan de Wilhelminastraat in Emmen. Er zou mogelijk gedeald worden. Ter plaatse zagen ze een voertuig rijden die ze naar aanleiding van deze melding wilden controleren.

De politie hield de bestuurster staande, waarbij het bleek te gaan om een 44-jarige vrouw uit Coevorden. Toen de politie de uitlevering van de drugs vorderden en haar de consequenties uitlegden besloot ze vol gas ervandoor te gaan.

Er ontstond een lange achtervolging waarbij de vrouw vele verkeersovertredingen maakte. De bestuurster reed over een fietspad met veel te hoge snelheid langs een fietser, ook reed zij door rood. Op de Hondsrugweg reed ze 135 km/h met uitloop op de politie waar 50 km/h is toegestaan. Op de N34 besloot de politie de achtervolging opvallend te staken, maar wel op afstand te volgen. Uiteindelijk kon de politie de vrouw in Coevorden, op de Printer klem rijden.

Bij een doorzoeking van de auto is er geen drugs meer aangetroffen. Dit is waarschijnlijk tijdens de vlucht uit de auto gegooid. Wel heeft de politie verschillende processen-verbaal kunnen schrijven voor:

- veroorzaken van gevaar op de weg (artikel 5 WVW).
- overschrijving maximale snelheid met 75 km/h binnen de bebouwde kom.
- negeren stopteken.
- rijden door rood.
- niet verplichte rijrichting volgen.

Daarnaast heeft de GGD-arts, in verband met de verdenking van het onder invloed rijden, bloed van haar afgenomen. Haar rijbewijs is ingevorderd. Na alle administratieve handelingen mocht ze het politiebureau verlaten.

Tiplijn