Autopoetser en Youtuber Rick van Stippent moet voorkomen voor ongeval met Lamborghini op A28 Archief

Autopoetser en Youtuber Rick van Stippent moet voorkomen voor ongeval met Lamborghini op A28

ROUVEEN - De 30-jarige van Stippent, onder meer bekend van zijn youtube account waar hij auto's poetst, moet in Oktober voorkomen in de rechtbank van Zwolle.

Justitie laat weten dat zij hem verdenken van het opzettelijk gevaarlijk rijden op de snelweg vorig jaar maart. Hierbij verwoeste Stippend zijn peperdure Lamborghini Aventador.

De bekende Nederlander was die ochtend onderweg naar het TT-Circuit in Assen voor een evenement toen het ter hoogte van Rouveen mis ging. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto enkele tientallen meters vangrail en kwam daarna op de snelweg tot stilstand. De auto, met een waarde van zo'n half miljoen euro raakte onherstelbaar beschadigd. Stippend en zijn bijrijder raakten niet gewond.

Gezien de sporen en grote schade op de snelweg heeft de politie ter plaatse lang onderzoek gedaan. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat justitie hem verdenkt van het ‘in ernstige mate schenden van de verkeersregels, waardoor er levensgevaar voor hem en anderen te duchten was.’

Vanwege het ongeval was de A28 ter plaatse een lange tijd gedeeltelijk afgesloten. Dit zorgde voor lange files en omleidingen. Ook de vangrail moest worden vervangen en het wegdek moest worden schoongemaakt.

Tiplijn