Woning volledig afgebrand na uitslaande brand midden in het bos (video) Persbureau Meter

Woning volledig afgebrand na uitslaande brand midden in het bos (video)

BORGER - Een woning tussen Rolde en Borger is vannacht volledig afgebrand tijdens een uitslaande brand. Meerdere korpsen kwamen met spoed ter plaatse.

De brandweer van Borger kreeg de melding van een brand in een gebouw langs de Rolderstraat (N857) en kwam met spoed ter plaatse.

Bij aankomst bleek er in het landgoed Meindersveen een forse uitslaande brand te zijn. Deze brand was midden in het bos en de brandweer kon er niet bijkomen. Ook zagen zij dat de brand al aan het overslaan was op het bos. Hierop schaalden zij snel op en kwamen de korpsen van Gieten en Schoonoord ter plaatse.

Toen men eenmaal bij de brand was bleek het om een woning te gaan. Hierop schaalde de brandweer op naar grote brand en kwamen ook de korpsen van Rolde, Tweede Exloermond, Hoogeveen, Vries en Coevorden naar de brand.

Door de snelle inzet van de brandweer is voorkomen dat de brand kon overslaan naar het bos. Van de woning is echter helemaal niks meer over. Het is niet bekend of de woning bewoond was. De oorzaak van de brand zal worden onderzocht.

 

Tiplijn