Brandweer en Explosieve Opruimingsdienst ingezet voor mogelijk explosief in pand (video) DuoFocus

Brandweer en Explosieve Opruimingsdienst ingezet voor mogelijk explosief in pand (video)

EELDE - De hulpdiensten zijn vanmiddag druk bezig geweest met een verwarde man in Eelde.

In het begin van de middag kwam bij de politie een melding dat een man zich in de omgeving van Eelde zou ophouden en bedreigingen zou uitten. Naar wie deze bedreigingen zijn gedaan is nog niet duidelijk.

De politie ging opzoek naar de man en vroeg via Burgernet naar de man uit te kijken. Ook vloog de politiehelikopter boven Eelde om vanuit de lucht te zoeken. Na een tijdje melde de man zich op het politiebureau waar men met hem in gesprek ging.

Echter was hiermee de actie nog niet voorbij. Tijdens het gesprek liet de man weten een mogelijk explosief in zijn pand te hebben. Hierop liet de politie de Explosieve Opruimingsdienst ter plaatse komen. Ook de brandweer van Eelde kwam voor de zekerheid ter plaatse net als een ambulance, mocht het mis gaan.

Men heeft het pand ontruimd waar de man verbleef waarna een tas met het mogelijke explosief naar buiten is gehaald. Dit is verderop tot ontploffing gebracht waarna alle hulpdiensten weer konden afschalen.

De hulpdiensten hebben passende hulp voor de man geregeld. De overige inwoners van het pand konden na een niet te lange tijd weer naar binnen toe en zijn niet in gevaar geweest.

Tiplijn