Boeren met trekkers onderweg naar DenHaag op A28 hebben bekeuringen gekregen (video) Persbureau Meter

Boeren met trekkers onderweg naar DenHaag op A28 hebben bekeuringen gekregen (video)

PESSE - De boeren die gisteren vanaf Drenthe onderweg waren naar DenHaag om te protesteren, en hierbij over de A28 reden, hebben hiervoor een bekeuring gekregen.

Dit heeft de politie laten weten. Eerder riepen zij op om foto en video materiaal te delen van de trekkers, maar dit bleek achteraf niet nodig. Alle boeren konden ter plaatse worden bekeurd.

Vanuit Drenthe ging een grote groep trekkers vanuit pesse de snelweg A28 op en werden zij niet veel verder ontdekt door de politie. Zij volgden de boeren tot aan 't Harde waar de trekkers van de snelweg werden gehaald. Hier kregen zij allemaal een bekeuring omdat zij over de snelweg aan het rijden waren. Om hoeveel trekkers het ging is niet bekend. Ook is niet bekend of deze groep nog is door gereden.

De stoet met trekkers waren onderweg naar het Malieveld in Den-Haag, maar zijn daar niet aangekomen. De politie sloot de omgeving af omdat zij geen trekkers op het Malieveld wilden. De organisatie van het protest verwachte enkele tienduizenden actievoerders, maar mede door de blokkade van de politie bleef het bij een kleine groep actievoerders.

Tiplijn