Hydraulisch redgereedschap gestolen bij inbraak brandweer kazerne Sleen

Hydraulisch redgereedschap gestolen bij inbraak brandweer kazerne Sleen

SLEEN - Onbekenden hebben ingebroken in de brandweer kazerne van Sleen en hierbij speciaal gereedschap gestolen.

Dit hydraulisch redgereedschap word gebruikt om bijvoorbeeld beknelde personen uit auto's te knippen. Van de daders en gereedschap ontbreekt ieder spoor.

De set, met een waarde van zo'n 30.000 euro, worden gebruikt om bijvoorbeeld deuren los te trekken, daken open te knippen, en zo de inzittenden uit voertuigen te kunnen halen. De brandweerauto stond op het moment van de inbraak gewoon binnen.

,,De diefstal werd ontdekt bij regulier onderhoud van het gereedschap. Je moet er toch niet aan denken dat die pas was ontdekt bij een uitruk naar een ongeluk.’’ laat de VRD weten bij DVHN. Zij hebben een reserveset naar de post van Sleen laten brengen zodat de brandweerauto gewoon inzetbaar blijft.

Sleen is niet de eerste post die slachtoffer is van deze inbraak en diefstal. Eerder was het al raak bij Zwinderen in 2016. In 2020 waren er inbraken verderop in het land in Venlo, Reuver, Boekelo, Wilnis en Heerde. De politie laat weten dat het gereedschap word gebruikt bij inbraken, en ram- en plofkraken.

Tiplijn