Snelheidsduivel rijdt 105 km/h te hard, met teveel alcohol op, tussen Hijken en Hoogersmilde Istock

Snelheidsduivel rijdt 105 km/h te hard, met teveel alcohol op, tussen Hijken en Hoogersmilde

HOOGERSMILDE - De politie heeft gisteravond een automobilist aangehouden die het wel heel bont maakte op het Oranjekanaal tussen Eursing en Hoogersmilde.

Agenten kwamen de man tegen met hoge snelheid en moesten voor de man keren. Toen zij eenmaal gekeerd waren was de man al ver uit het zicht verdwenen.

Toen de bestuurder weer in zicht was reden zij ondertussen voorbij Hijken. Hier kon de politie een meting starten. Deze is gemeten tot aan Hoogersmilde en kwam uit op een gemiddelde van 165/kmh na correctie. Hierop kreeg de bestuurder een stopteken doormiddel van een blauw zwaailicht. De bestuurder zette gelijk zijn voertuig aan de kant.

Omdat op het Oranjekanaal 60 km/h het maximum is, en de overschrijding dus 105 km/h is raakte de bestuurder zijn rijbewijs kwijt. Ook word er bij een overschrijding van 100% met de OVJ gebeld om te kijken of het voertuig in beslag genomen moet worden. De OVJ besloot hiertoe waarna een berger het voertuig kwam ophalen.

Om het allemaal nog erger te maken bleek de bestuurder na een blaastest op straat ook nog teveel te hebben gedronken. Hierop is hij ook voor dit feit aangehouden. Al met al krijgt de bestuurder een aantal forse bekeuringen op de mat, is hij voor een lange tijd zijn rijbewijs kwijt, en is het nog maar de vraag of hij zijn auto nog terug gaat krijgen.

Tiplijn