Zeven dode schapen, dode geit, dertien gewonde en drie vermiste schapen na wolvenaanval Landschapsbeheer Kollingveen

Zeven dode schapen, dode geit, dertien gewonde en drie vermiste schapen na wolvenaanval

WEITEVEEN - Een wolf heeft zondag en maandagnacht flink huisgehouden in een kudde van Landschapsbeheer Kollingveen in het Bargerveen.

De schaapskooi heeft in totaal een kudde van zo'n 1.100 schapen, geiten en runderen die verspreid worden over kleinere groepen over de heide. Een klein deel word in de nacht naar binnen gehaald, de rest brengt de nacht buiten door.

De schaapherder kwam maandagmorgen bij zijn kudde en merkte direct dat er wat mis was liet hij weten bij RTV Drenthe. "Ze waren allemaal van slag en keken een beetje apathisch om zich heen", blikt de schaapherder terug. "Ze waren helemaal gestrest." Ondertussen hebben hebben bij en zijn medewerkers de heide een paar keer gecontroleerd.

Gisteren hebben zij nog een dood dier uit een veenput gehaald. Deze was inmiddels overleden en had wonden in de nek. Mogelijk is het schaap in paniek het water in gerend na de aanval.

In 2021 was de kudde ook al eens slachtoffer van een wolvenaanval. Toen kwamen er vijf of zes dieren om. Toen bleef het bij één nacht, maar dit keer kwam de wolf dus twee nachten achter elkaar.

Tiplijn