Politie waarschuwt voor nieuwe oplichtingstruc vanuit de Douane Istock

Politie waarschuwt voor nieuwe oplichtingstruc vanuit de Douane

DRENTHE - De politie laat via social media weten dat er een nieuwe oplichtingstruc rond gaat waarop oplichters smsjes en mails sturen vanuit de naam van de Douane.

Het doel van de oplichters is om in deze smsjes en mails de mensen op een link te laten klikken. Doe dit niet!

"Uw pakket wordt vastgehouden door de douane, begint de mail of sms-bericht. In het bericht zit een link verwerkt waar je op dient te klikken om ervoor te zorgen dat je pakket niet wordt teruggestuurd naar de afzender.

Klik niet op de link en laat ook zeker geen persoonlijke gegevens achter, zoals je naam, mailadres of bankgegevens. De douane zal nooit via WhatsApp, sms, mail of telefoon vragen om persoonlijke gegevens of om via een link geld over te maken.

Ontvang je dus zo'n e-mail of sms? Dan moeten er meteen alarmbellen gaan rinkelen. Meld de valse e-mail of sms-berichten bij de Belastingdienst! Heb je een e-mail of sms-bericht uit naam van de douane ontvangen waarin je wordt gevraagd een bedrag te betalen of op een
link te klikken? Meld dit dan via de Belastingdienst door te mailen naar valse-Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij zoveel mogelijk relevante informatie.

Tiplijn