Twee nieuwe aanhoudingen in zaak explosie en brandstichting in Emmen

Twee nieuwe aanhoudingen in zaak explosie en brandstichting in Emmen

EMMEN - Vandaag zijn er twee nieuwe aanhoudingen verricht op verdenking van betrokkenheid bij een explosie en brandstichting op 13 en 14 november vorig jaar aan de Halvemaanweg in Emmen. Het gaat om een 18-jarige man en een 21-jarige man, welke beide uit Emmen komen.

Op 13 november vorig jaar vond er een explosie plaats bij een auto aan de Halvemaanweg. Hier werd gebruik gemaakt van een zogeheten shell, zeer zwaar vuurwerk. Een dag later, op 14 november, werd er op dezelfde plek brand gesticht. Een auto en een nabijgelegen schuur gingen in vlammen op. De brandweer kon nog maar net voorkomen dat het vuur oversloeg naar een woning.

Andere explosies in Emmen
In oktober en november vorig jaar vonden er in Emmen meerdere explosies plaats. Zo waren er op 29 oktober, 8 en 11 november explosies geweest aan de Stienackers en Het Meerveld. Voor deze incidenten zijn ook diverse aanhoudingen verricht.

Met de aanhoudingen van vandaag heeft de politie nu vier personen aangehouden als verdachten voor betrokkenheid bij de explosie en de brandstichting in november vorig jaar. Het onderzoek van de politie gaat verder.

Tiplijn