Jaarlijkse traditie in Smilde; Caravan brandt tot de grond toe af Persbureau Meter

Jaarlijkse traditie in Smilde; Caravan brandt tot de grond toe af

SMILDE - De brandweer van Smilde kreeg gisteravond de melding van een brand aan de Molenwijk vlak achter de brandweerkazerne.

Bij aankomst bleek er een caravan vol met autobanden in brand te zijn. Om de brandende caravan stonden zo'n 50 omstanders een biertje te drinken.

De brandweer was snel ter plaatse en kon ongestoord de brand blussen. Na ongeveer een uur keerder de brandweer terug naar de kazerne, na een gezellig praatje met de omstanders.

Ongeveer een uur later moest de brandweer terugkomen omdat de brand weer was opgelaaid. De brandweer besloot om een waterscherm over de nog brandende resten de spuiten. Nadat alle resten waren geblust konden zij weer terugkeren na de kazerne. De rest van de avond en nacht bleef het rustig.

De brandende caravans en auto's zijn een traditie op de Smildes tussen kerst en oud en Nieuw. Al jaren word dit gedaan in de drie dorpen. De politie is zichtbaar en onzichtbaar aanwezig om te voorkomen dat de branden worden gesticht, maar elk jaar lukt het de dorpelingen toch weer om enkele voertuigen in brand te steken. Dit gaat echter wel altijd ver van gebouwen, en met zelfgekochte voertuigen.

Tiplijn