Twee aanhoudingen voor brandstichting waarbij vrouw en kind op het nippertje konden ontsnappen

Twee aanhoudingen voor brandstichting waarbij vrouw en kind op het nippertje konden ontsnappen

HOLLANDSCHEVELD - De politie heeft vandaag twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een brandstichting in Hollandscheveld.

Op 18 december kwam rond 23:30 uur een melding binnen van een woningbrand aan De Boeten. Bij aankomst van politie en brandweer stond de woning volledig in brand. Ook omliggende woningen raakten hierdoor zwaar beschadigd. Er werd opgeschaald naar GRIP 1 en de brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. In de woning waar de brand was ontstaan waren op dat moment een vrouw en een kind aanwezig. Door buren die snel te hulp schoten hebben zij de woning op tijd kunnen verlaten, maar de situatie had heel anders af kunnen lopen. De vrouw en het kind werden voor controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.  

Groot onderzoek
De politie is meteen met een groot onderzoek gestart. Dat onderzoek leidde naar een 26-jarige man uit Zaandam en een 29-jarige man uit Amsterdam, die dinsdag in Zaandam zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting. De twee verdachten zitten in beperkingen en worden verhoord. 

Getuigen
Het onderzoek naar de brandstichting is volop gaande. De politie sluit meerdere aanhoudingen ook niet uit. Heeft u nog informatie over de brandstichting, die voor het onderzoek van belang kan zijn? Neem dan direct contact op met de politie. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 o.v.v. zaaksnummer 2023335968. Anoniem informatie doorgeven kan ook. Bel dan met 0800-7000.

Tiplijn