Weer vier autobranden in Zuid-Oost Drenthe; politie houdt 20-jarige man aan Noordelijk Persbureau
112

Weer vier autobranden in Zuid-Oost Drenthe; politie houdt 20-jarige man aan

DRENTHE - Afgelopen nacht zijn er opnieuw vier voertuigen afgebrand in Zuid-Oost Drenthe. In alle gevallen gaat de politie uit van brandstichting.

Bijna op hetzelfde moment kreeg de brandweer de melding van een brand aan de Griendtsveenstraat in Erica en aan de Vaart ZZ in Nieuw-Amsterdam. De korpsen van Schoonebeek en Emmen kwamen ter plaatse om de voertuigen af te blussen.

Ongeveer 40 minuten later was het raak aan De Lauden in klazienaveen. Hier stond een busje in brand. Ook dit voertuig stond volledig in brand. De brandweer van Klazienaveen kon het voertuig niet meer redden en ook hier ging men uit van brandstichting.

Toen de brandweer van Emmen klaar was met blussen van een brand in Nieuw-Amsterdam kregen zij nog een melding van een autobrand aan de Laan van de Eekharst. Hier stond ook een auto in de brand. Het voertuig werd volledig verwoest.

In de buurt van de brand aan De Lauden zagen agenten een 20-jarige man. Deze ging er vandoor bij het zien van de politie. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen en hij word verdacht bij betrokkenheid bij één of meerdere branden de afgelopen tijd in Zuid-Oost Drenthe.

Tiplijn