Politie doet alcoholcontrole bij mega piratenfestijn Klazienaveen bij jongeren onder de 18

Politie doet alcoholcontrole bij mega piratenfestijn Klazienaveen bij jongeren onder de 18

KLAZIENAVEEN - Zaterdag 13 oktober vond het Mega Piraten Festijn in Klazienaveen plaats. 6.500 kaarten waren verkocht. De organisatie, gemeente en politie controleerden in een gezamenlijke actie op alcoholgebruik door jongeren onder de 18 jaar.

In totaal zijn 18 jongeren de tent uit gezet omdat zij alcohol kochten of dronken of een valse identiteitskaart bij zich hadden. Het Mega Piraten Festijn is goed verlopen en zal ook volgend jaar een vervolg krijgen.

Meer controles

De gemeente Emmen gaat de komende periode vaker controles uitvoeren en meer aandacht besteden aan het thema jongeren & alcohol. Burgemeester Eric van Oosterhout: “Iedereen weet dat alcohol slecht voor je is. En dat geldt helemaal voor jonge pubers. Alcohol heeft invloed op hun gedrag en beschadigt hun hersens. Dit kan ze een mooie toekomst kosten. En als ouder wil je niet ‘s nachts dat ene telefoontje uit het ziekenhuis krijgen..”

Veiligheid

Organisator Eddie Mensink van het Mega Piraten Festijn was ook tevreden met de samenwerking met gemeente en politie: “We willen dat onze bezoekers een leuke avond hebben en veilig thuis komen. Veiligheid is een belangrijk thema voor ons.”

Tiplijn