Brandweer waarschuwt voor vliegende stukjes zonnepanelen na grote brand in schuur Noordernieuws

Brandweer waarschuwt voor vliegende stukjes zonnepanelen na grote brand in schuur

MEPPEN - De brandweer is vrijdagavond rond 18:20 opgeroepen voor een grote brand aan de Oldeveen in Meppen.

Bij aankomst bleek het te gaan om een grote schuur met landbouwvoertuigen en hooi/stro wat in de brand stond. De brand was al uitslaand en de schuur was niet meer te redden.

De meldkamer schaalde gelijk groot op waardoor korpsen van Westerbork, Emmen, Zweeloo, Zwinderen, Schoonoord, Sleen, Hoogeveen en De Wijk-Koekange ter plaatse werden gestuurd. De rookwolken waren al van kilometers ver te zien.

Ondanks de grote inzet van de brandweer kon niet worden voorkomen dat de grote schuur met inhoud volledig verloren ging. Op het dak lagen zonnepanelen, waarvan kleine deeltjes in de omgeving zijn neergekomen. De hete rook stijgt op en kan de glasdeeltjes meevoeren. Als de rook afkoelt komen de deeltjes weer naar beneden.

Naast de afgebrande loods stonden nog grotere loodsen met dieren. Deze zijn niet betrokken geweest bij de brand. Door snel inzetten van de brandweer kon worden voorkomen dat deze loodsen ook in brand vlogen. De brandweer zal nog enkele uren bezig zijn met nablussen van de resten van de schuur.

Tiplijn