Auto met twee inzittenden raakt te water; brandweer redt inzittenden met hoogwerker Noordernieuws

Auto met twee inzittenden raakt te water; brandweer redt inzittenden met hoogwerker

BEILEN - Zondagmiddag is er in Beilen een auto van de weg geraakt en in de Beilervaart beland. Het ongeluk gebeurde even na 15:00 uur.

De twee inzittenden van het voertuig konden zelfstandig de auto verlaten en stonden op de auto, die volledig in het water lag, op de hulpdiensten te wachten.

Omdat de Beilervaart enkele meters diep is, en het water vol zit met kroos, is besloten om een hoogwerker in te zetten om de inzittenden op het droge te helpen. Deze moest uit Hoogeveen komen. Ondertussen stonden de twee mannen rustig te wachten.

Na ongeveer 40 minuten konden de twee inzittenden in het bakje van de hoogwerker stappen en naar de kant worden gehaald. Zij zijn nog even gecontroleerd op verwondingen, maar zijn niet gewond geraakt.

Eerder vanmorgen raakte op precies hetzelfde punt ook al een auto van de weg. Deze auto kwam op de zijkant terecht en de bestuurder moest naar het ziekenhuis. Na werkzaamheden is er grind op het wegdek achtergebleven. De gemeente is opgeroepen om het grind op te ruimen.

Tiplijn