5 aanhoudingen in Drenthe, meer geweld tegen hulpverleners

5 aanhoudingen in Drenthe, meer geweld tegen hulpverleners

DRENTHE - Tijdens de jaarwisseling heeft de politie in Drenthe 5 personen aangehouden.

In Geesbrug werd de Mobiele Eenheid ingezet, nadat er een dreigende situatie rond een vreugdevuur ontstond.

Om de brandweer veilig hun werk te laten doen werd de straat " schoon geveegd " Door de ME, zij voerden drie keer een charge uit waarna de brandweer de brand kon blussen.

Bij het incident in Geesbrug zijn geen aanhoudingen verricht, maar de politie en burgemeester verwachten dat nog wel te doen.

In Emmen werd een 22 jarige inwoner uit die plaats aangehouden. Hij was het niet eens dat hij werd geweigerd in de plaatselijke horeca en sloeg hierop meerdere malen in op een beveiliger.

Ook in Groningen was het raak, daar raakte een 31-Jarige Hoogeveener zwaar gewond na een ruzie. Toen het slachtoffer op de grond kwam te vallen kreeg hij nog een schop na van de dader. De dader is op aanwijzingen van getuigen later aangehouden. Het bleek te gaan om een 31-jarige man uit groningen.

Ook werden meerdere hulpverleners bestookt met zwaar vuurwerk. Dit gebeurde onderandere in Assen aan de Schultestraat, Wederom in Assen aan de Dotterbloemstraat en later dus in Geesbrug.

De politie heeft in verhouding weinig aanhoudingen kunnen verrichten omdat vaak de groepen groot waren, en niet meteen duidelijk was wie er met vuurwerk aan het gooien was. De politie hoopt door getuigen en/of camerabeelden alsnog de verdachten aan te kunnen houden.

In de aanloop naar oud&nieuw was het relatief rustig in Drenthe. Hier en daar werden wel wat brandjes gesticht. In Hoogersmilde werd traditioneel een caravan in brand gestoken. Ook in Emmen waren er veel buitenbrandjes.

Tiplijn