Aangehouden verdachten station Zwolle praatte over bom
112

Aangehouden verdachten station Zwolle praatte over bom

EMMEN - De 2 verdachten die vanmiddag door het arrestatieteam uit een trein werden gehaald praatten over een bom.

Mede reizigers in de trein hoorden de 2 praten over een bom op station Emmen en vonden de verdachten dreigend over komen.

Toen de passagiers dit hoorden hebben zij 112 gebeld waarna de politie in grote getalen naar station Zwolle kwamen en de 2 hebben overmeesterd.

Toen de politie de 2 te pakken hadden en het treinstel vrij wouden geven kwamen zij er achter dat er nog 2 personen in een toilet in de trein zaten. Zij zaten te roken in het toilet wat verboden is. Omdat het arrestatieteam toch nog aanwezig was zijn ook deze 2 personen aangehouden.

Na deze aanhoudingen werd het station weer vrij gegeven. Enkele minuten later verscheen er echter iemand met een bijl op het station. Deze man is ook overmeesterd en aangehouden. Door dit incident werd het station opnieuw afgesloten. Toen ook deze verdachte aan werd gehouden is alles vrij gegeven en bleef het rustig.

De politie is opzoek naar reizigers die de 2 mannen in de trein hebben horen praten over een bom of explosief, en horen graag waar zij het nog meer over hadden.

Persbureau Meter
Tiplijn