Gedetineerde zwaargewond bij vechtpartij in gevangenis Veenhuizen (Video)
112

Gedetineerde zwaargewond bij vechtpartij in gevangenis Veenhuizen (Video)

VEENHUIZEN - Een gedetineerde is vrijdagmiddag zwaargewond geraakt bij een worsteling met bewaarders van de P.I. Norgerhaven in Veenhuizen.

De gedetineerde raakte dermate gewond, dat een Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter werd ingevlogen.

Volgens de woordvoerster van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), kreeg de gedetineerde een straf opgelegd waarbij er een worsteling ontstond: ,,Op het moment dat de gedetineerde een straf opgelegd kreeg, was hij daarbij agressief geworden. Het personeel heeft ingegrepen en heeft hem toen in de isoleercel geplaatst. Daarbij is een worsteling ontstaan waarna hij alsnog in de isoleercel is geplaatst.

Na de worsteling met de bewaarders, ging de toestand van de gedetineerde volgens de woordvoerster achteruit: ,,Enig moment na plaatsing in de isoleercel, is de gedetineerde onwel geworden en buiten bewustzijn geraakt. De medische dienst is direct gewaarschuwd en heeft de hulpdiensten ingeschakeld. Hij wordt op dit moment behandeld in het ziekenhuis.

Over zijn verwondingen kan de woordvoerster geen uitspraken doen: ,,Er wordt onderzoek gedaan naar de aard van zijn verwondingen.

Rick Jongsma
Tiplijn