Politie krijgt 8 tips over

Politie krijgt 8 tips over " Windmolen Terreur "

DRENTHE - De politie heeft gisteravond 8 tips binnen gekregen over de brandstichtingen, vernielingen en bedreigingen die gepleegd zijn vanwege de windmolens in de Veenkoloniën.

Het programma opsporing verzocht toonde beelden van de acties die tot nu toe zijn gedaan om de bouw van de windmolens tegen te houden. Zo kwam een boer uit Scheemda een hakenkruis tegen op zijn land, is er asbest gedumpt op een locatie in Delfzijl waar het bedrijf aan het werk was die de windmolens zou bouwen, en is er een dreigbrief vestuurd.

Eerder waren er al flyers opgehangen bij het knooppunt Zuidbroek, langs de N33/A7. Hierop werden gedeputeerden neergezet als Nazis.

De acties begonnen al in 2016. Toen bekend werd wie de molens zou gaan bouwen is er direct actie ondernomen. Een auto onder een carport in Assen werd in brand gestoken. Ook de woning, schuur en schutting raakten ernstig beschadigd. De bewoner kreeg, terwijl de brandweer nog aan het blussen was, een sms op zijn telefoon met de toezegging dat dit het begin nog maar was. Zijn familie zou de volgende zijn. Een dader is nooit gepakt.

Tiplijn