Man (35) veroordeeld voor aanranden 6-jarig meisje

Man (35) veroordeeld voor aanranden 6-jarig meisje

HOOGEVEEN - De rechtbank in Leeuwaren heeft een 35-jarige man uit Hoogeveen veroordeeld voor het aanranden van een 6-jarig meisje.

De rechtbank legt de man 10 maanden gevangenisstraf op waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Ook moet de man zich een jaar laten behandelen voor een klinische behandeling.

De man had het meisje en een vriendinnetje het bos mee in gelokt met het verhaal over een weggelopen hondje, dit gebeurde op 11 maart 2018.

Toen de man met de 2 meisjes in het bos was liet hij ze allebij een andere kant op lopen en confronteerde hij het 6-jarig meisje met zijn onzedelijk gedrag.

Het meisje kwam overstuur thuis waarop de vader een zocktocht inzette naar de dader. Op straat kwam de vader een man tegen die aan het signalement voldeed dat zijn dochter hem gaf.

De man liep op het moment van de aanranding nog in een proeftijd van een soortgelijk misdrijf in Zuidwolde. Toen waren er 2 meisjes van 9 en 10 jaar het slachtoffer. Hiervan stonden nog 5 maanden proeftijd open die de man ook nog moet uit zitten.

Tiplijn