Inbreker springt kanaal in en steekt A37 over tijdens vluchtpoging

Inbreker springt kanaal in en steekt A37 over tijdens vluchtpoging

HOOGEVEEN - De politie is opzoek naar de buit van een inbraak afgelopen week in Hoogeveen.

In de nacht van 23 op 24 mei werd ingebroken in een woning in Hoogeveen. De aangever kwam hier in de ochtend achter en schakelde politie in. De woning was voorzien van een camera en de politie herkende de dader al vrij snel.

Na een zoektocht werd de man aangetroffen waarbij hij voorde politie op de vlucht sloeg. Om aan hen te ontkomen sprong de man in de Hoogeveense vaart, zwom naar de overkant, stak vervolgens de autosnelweg A37 over en verstopte zich daarna. Echter werd hij al snel gevonden in een sloot waarna hij is aangehouden

Door brandweer en politieduikers is in de Hoogeveense Vaart nog gezocht naar gestolen goederen maar hier werd helaas niets meer gevonden. Na onderzoek bleek dat de man verdachte is van nog een inbraak. De man is ondertussen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en blijft in bewaring.

De politie treft op de plek langs de Hoogeveensche vaart vaak magneetvissers aan. De politie doet een beroep op deze personen. Mocht men hier wat uit het water vissen, dan verzoekt de politie om contact op te nemen met het bureau.

Tiplijn