Meerdere invallen vanwege aanhoudingen

Meerdere invallen vanwege aanhoudingen "windmolen terreur"

DRENTHE/GRONINGEN - De politie heeft vanmorgen en vanmiddag meerdere invallen in woningen en bedrijven gedaan.

Deze invallen hebben te maken met de aanhoudingen die vanmorgen zijn gedaan vanwege het zogenaamde windmolen terreur.De aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij bedreigingen en asbestdumpingen rondom de aanleg van windmolenparken in Drenthe en Groningen.

Het gaat om een 61-jarige man uit 2e Exloërmond, een 50-jarige man uit Nieuw-Buinen en een 58-jarige man die verblijft in Meeden. Wat hun rol precies is geweest, maakt deel uit van het onderzoek. De politie verricht huiszoekingen in Meeden, Nieuw-Buinen, 2e Exloërmond, Oude Pekela, Groningen en Stadskanaal.

De verdachten waren het niet eens met het aanleggen van het windmolenpark in de veenkolonién dat in Drenthe en Groningen ligt. Hierin ging men zo ver dat bedrijven die deel uit maakten van de werkzaamheden werden bedreigd. Ook werden er verschillende malen asbestplaten gedumpt.

In Assen ging het in 2017 nog iets verder. Hier ging een auto, schutting, schuur en een deel van een huis in vlammen op na een brandstichting. De eigenaar van de woning was een aannemer die zich bemoeide met de aanleg van de windmolens. Nog tijdens de bluswerkzaamheden van de brandweer kreeg de bewoner een smsje met de tekst: De volgende keer zijn je dierbaren aan de beurt.

Ook in Nieuw-Buinen en 1e Exloérmond gingen schuren in vlammen op. Ook hier gaat de politie uit van brandstichtingen die te maken hebben met de terreur tegen voorstanders van windmolens.

Persbureau Meter
Tiplijn