Man ernstig mishandeld en met boormachine bewerkt bij overval

Man ernstig mishandeld en met boormachine bewerkt bij overval

DROUWENERVEEN - Een man die slachtoffer is geworden van een overval in zijn woning is gruwelijk mishandeld door de daders.

In een intervieuw met de Telegraaf laat het slachtoffer weten ernstig te zijn mishandeld bij de overval die in Februari 2019 plaats vond.

Behalve de man was ook een 4-jarig kindje aanwezig in de woning. Het kindje is ernstig getraumatiseerd en krijgt de juiste hulp.

Het slachtoffer verteld onderandere dat hij is geslagen, bewerkt met een boormachine en is gewaterboard.

Waterboarding

Waterboarding, in het Nederlands soms als gesimuleerd verdrinken of schijnverdrinking omschreven, is een omstreden harde verhoortechniek waarbij de vastgebonden verhoorde een natte doek over het gezicht krijgt gelegd waarover telkens water wordt uitgegoten. Het water in de doek maakt het min of meer onmogelijk om adem te halen. Hierdoor krijgt de verhoorde het gevoel te verdrinken. Door mensenrechtenorganisaties wordt waterboarding als martelen aangemerkt.

Ernstig mishandeld met boormachine

De man werd eerst geslagen om informatie uit hem te krijgen. De man is handelaar in cryptomunten en de daders dachten hier veel geld weg te halen. Toen het slachtoffer niks vertelde werd er door de daders in het slachtoffer zijn been geboord met een boormachine. Hierna ook in zijn voet en buik. Ook probeerden de daders de man op te hangen. Toen ook dit niet werkte is het slachtoffer naar de badkamer gebracht waar hij een slang in zijn keel kreeg. Door het water verdronk hij bijna en raakte de man bewusteloos.

Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds geen daders in beeld. De politie laat weten de zaak op dit moment niet verder te onderzoeken omdat zij er alles aan gedaan hebben om de daders te kunnen vinden. Mochten er nieuwe tips binnen komen dan zullen deze uiteraard worden onderzocht.

Tiplijn