Twee verdachten aangehouden voor diefstal van 14 papegaaien

Twee verdachten aangehouden voor diefstal van 14 papegaaien

DE GROEVE - Na de melding van een verdachte situatie in de Groeve heeft de politie afgelopen nacht twee personen kunnen aanhouden voor de diefstal van 14 papegaaien.

Afgelopen nacht krijgen agenten melding van een inbraak bij een volière. De eigenaar hoort verdachte geluiden en ziet een auto wegrijden. Hij komt er achter dat zes papegaaien zijn ontvreemd. Hierop waarschuwt hij de politie.

De agenten gaan naar de locatie en in gesprek met de melder. Uit een eerste onderzoek komt al snel een verdachte naar voren. Deze wordt samen met een ander persoon in Noodbroek aangetroffen en aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Noordbroek en een 31-jarige man uit Groningen. Uiteindelijk leidt het onderzoek naar een locatie aan de Fossemaheerd in Groningen. Hier worden veertien papegaaien aangetroffen in een kelderbox.

Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de overige papegaaien. Tot die tijd worden de papegaaien elders ondergebracht. Heeft u informatie dat kan helpen in dit onderzoek? Of bent u zelf slachtoffer, maar heeft u dit nog niet met de politie gedeeld? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Tiplijn