Politie vordert twee rijbewijzen in (62 km/h en 86 km/h te hard) en pakt dronken Pool

Politie vordert twee rijbewijzen in (62 km/h en 86 km/h te hard) en pakt dronken Pool

STEENWIJK - De politie heeft gisteravond gecontroleerd op snelheid op de snelweg A32.

Dit was tegen 18:00 uur waar op dat moment 100 km/h was toegestaan. Hier was niet iedereen het mee eens, waardoor twee personen geen rijbewijs meer hebben.

De eerste persoon raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij met 162 kilometer per uur langs de lasergun kwam op de A32 bij Steenwijk. Dit is een overtreding van 62 kilometer per uur. De bestuurder is voorlopig zijn rijbewijs kwijt en zal zich moeten verantwoorden bij de rechter.

Nadat de agenten zich opnieuw hadden opgesteld, was het binnen een minuut weer raak, dit keer bij Staphorst.

Hier kwam een bestuurder met 186 kilometer per uur voorbij geblazen, en ook hier was op dat moment 100 kilometer per uur toegestaan. De politie was op dat moment in het bezit van een zogenaamd SIV (snel interventie voertuig) en moesten vol gas geven met hun Audi A6 om bij te komen.

Toen zij de bestuurder staande hielden roken zij een alcohollucht en op het bureau blies de man 775 ug/l. Het is de politie nog niet duidelijk of de man een rijbewijs heeft. Heeft hij deze niet dan is 88 ug/l het maximum, heeft hij deze wel en langer dan 5 jaar dan is de grens 220 ug/l. Hoe dan ook, de man heeft veel te veel gedronken.

Ook deze bestuurder krijgt een bekeuring voor de snelheid, en zijn rijbewijs (als hij deze heeft) is hij kwijt. Verder zal de man een proces verbaal krijgen voor het rijden onder invloed, deze zal gaan via het Openbaar Ministerie

Politie Team Verkeer Oost-Nederland
Tiplijn