Man (33) aangehouden voor bijna aanrijden en aanvallen agenten

Man (33) aangehouden voor bijna aanrijden en aanvallen agenten

DRENTHE - Een 33-jarige man is gisteravond aangehouden voor verschillende strafbare feiten.

De 33-jarige man uit Deventer kon in Dedemsvaart, net over de grens bij Overijsel, worden aangehouden nadat hij in een greppel tot stilstand was gekomen na een achtervolging.

Agenten waren op weg naar een melding van geluidsoverlast in Dedemsvaart, en kwamen de man tegen in zijn auto in de buurt van het Ommerkanaal. Hij kwam met hoge snelheid en groot licht op de agenten afgereden. Ook reedt de man op het midden van de weg waardoor de agenten naar de berm moesten uitwijken om een botsing te voorkomen.

Toen de agenten waren gekeerd om achter de man aan te gaan zagen zij even verderop dat de man met zijn auto uit de bocht was gevlogen en in een greppel terecht was gekomen.

De politie wilde de man aanhouden, maar daar dacht de man anders over. Hij vloog de agenten aan waarop zij genoodzaakt waren om hun pepperspray te gebruiken. Hierop kon de man rustig gekregen worden.

De man bleek achteraf in de woning te zijn geweest waar de politie naar onderweg was vanwege geluidsoverlast. De man zou hier tevens enkele vernielingen hebben gepleegd.

De man kan enkele dure bekeuringen op de mat verwachten binnenkort. De politie schreef bekeuringen voor gevaarlijk rijgedrag, het rijden onder invloed, ook bleek de man geen rijbewijs te hebben.

Politie Hardenberg
Tiplijn