Rijbewijs ingenomen, EMG en WOK melding voor motorrijder die 76 km/u te snel rijdt

Rijbewijs ingenomen, EMG en WOK melding voor motorrijder die 76 km/u te snel rijdt

EMMEN - Een motorrijder is voorlopig zijn rijbewijs kwijt door een forse snelheidsoverschrijding op de Rondweg in Emmen.

De Rondweg is een weg binnen de bebouwde kom met een snelheidsbeperking van 70 km/u. Echter nadat de politie een meting had gedaan toen zij werden ingehaald door de motorrijder, kwamen zij uit op een gemiddelde snelheid van 146 km/h. Dit is een netto overschrijding van 76 km/h te hard. Hierop is het rijbewijs ingenomen.

Ivm een overschrijding van meer 50 km/u of meer binnen de bebouwde kom wordt de bestuurder aangemeld voor de cursus EMG van het CBR.

De richtingaanwijzers aan de achterzijde van de motorfiets, waren geïntegreerd in het achterlicht. Hoewel het misschien mooier lijkt is het niet toegestaan. (Artikel 5.4.54 lid 2: ruimte tussen de richtingaanwijzers aan de achterzijde moet minimaal 180mm zijn). Ook stond de kentekenplaat onder een hoek van ongeveer 45 graden ipv de maximale 30 graden. Omdat er wijzigingen in de bouw/inrichting van het voertuig hebben plaatsgevonden, wordt de motorfiets voorzien van een WOK.

De bestuurder zal zijn motorfiets terug moeten brengen in originele staat en ter keuring moeten aanbieden bij het RDW.

Team verkeer Noord-Nederland
Tiplijn