Politie vordert 9 rijbewijzen in bij snelheidscontroles TT-verkeer

Politie vordert 9 rijbewijzen in bij snelheidscontroles TT-verkeer

DRENTHE - De politie heeft gisteren toezicht gehouden op de aan- en afvoerwegen van de TT in Assen. Dit gebeurde zowel opvallend als onopvallend.

Er waren zoals verwacht veel minder motorrijders te vinden op deze wegen en die er wel waren, hielden zich over het algemeen goed aan de verkeersregels. Het aantal boetes en invorderingen rijbewijs was circa voor de helft TT gerelateerd. De andere helft bleek dus niets met de TT te maken hebben.

De politie schreef in totaal 30x proces verbaal uit voor bestuurders die meer dan 30 km/h te hard reden. 9 hiervan moesten het rijbewijs inleveren, hoogst gemeten 184 bij 100 toegestaan (automobilist).

10 andere boetes werden uitgeschreven voor zaken als Rijden zonder rijbewijs, gebruik vluchtstrook, schuine/niet goed leesbare kentekenplaat, vasthouden telefoon etc.

Op de N375 tussen de A28 en de A32 viel een beginnende bestuurder op door zijn snelheid, 135 bij 80. Hierna in een 60 zone reedt hij met snelheden tot 120 km/u, passeerde met veel te hoge snelheid op korte afstand fietsers die zichtbaar boos werden van de gevaarlijke actie. Bij de staande houding werd het rijbewijs ingevorderd. Dit bleek overigens al de tweede keer in zijn korte rij-periode. Het CBR krijgt dan ook alle info over deze jongeman.

Tiplijn