Omwonenden zien boerderij vol rook en zwarte ramen en bellen brandweer (Video)

Omwonenden zien boerderij vol rook en zwarte ramen en bellen brandweer (Video)

DROUWENERVEEN - Verschillende brandweerkorpsen zijn vanmiddag aan het eind van de middag opgeroepen voor een woningbrand in Drouwenerveen.

Omwonenden roken een brandlucht aan de Noorderstraat en gingen op onderzoek uit. Zij kwamen hierbij uit bij een woonboerderij, en zagen dat deze vol rook stond en enkele ramen zwart waren geblakerd. Hierop belden zij de brandweer.

Vanwege de grote omvang van de boerderij, en dat de bewoners niet thuis waren schaalde de meldkamer gelijk op naar middelbrand. De korpsen van Gieten, Gasselternijveen, 2e Exloërmond, Stadskanaal en Borger werden verzocht naar de brand te komen.

Bij aankomst van de eerste wagens en het binnen gaan van de woning bleek er een brand te zijn geweest in één van de keukenkastjes. Omdat alles goed afgesloten was heeft de brand zich niet kunnen ontwikkelen, en is deze uit zichzelf gedoofd. Wel was er veel rook en roetschade.

De brandweer is nog een tijd bezig geweest om het pand te ventileren en met breekwerk om zeker te weten dat de brand goed uit was.

. DrentsNieuws
Tiplijn