Speciaal team van politie zoekt naar vuurwapen na schietpartij

Speciaal team van politie zoekt naar vuurwapen na schietpartij

EMMEN - De politie is vandaag bezig geweest met een zoekactie naar een vuurwapen in het buitengebied van de wijk Delftlanden in Emmen.

Dit heeft te maken met beschieting van een bezorgauto van Kwalitaria Bargeres aan de Alerderbrink op zondag 13 december. Eerder al deelde de politie beelden van de verdachten en riep getuigen op zich te melden. Via een anonieme tip is nu informatie binnen gekomen over de mogelijke locatie van het vuurwapen dat bij deze beschieting is gebruikt. Die informatie heeft nu geleid tot deze zoekactie.

Beschieting
Op zondagochtend 13 december 2020 werd rond 1:54 uur een auto van Kwalitaria Bargeres aan de Alerderbrink in Emmen beschoten. In het winkelcentrum kwam die nacht een scooter met daarop twee personen aangereden. De bijrijder stapte af en liep met een automatisch wapen naar het parkeerterrein waar onder andere de auto’s van de Kwalitaria stonden. Hij schoot op een van de auto’s, en enkele kogels beschadigden ook een tweede auto van Kwalitaria die ernaast geparkeerd stond. Daarna stapte hij weer achterop de scooter en reed het duo weg. De verdachten zijn op bewakingsbeelden te zien.

Bewakingsbeelden verdachten
Op de beelden is het plein van het winkelcentrum Bargeres te zien waar een scooter de bocht om komt. De scooter rijdt langzaam voorbij en verdwijnt. Een paar minuten later komt weer een scooter, vermoedelijk dezelfde, aangereden. Deze wacht eerst even en rijdt dan door in de richting van de Kwalitaria. De scooter stopt en de bijrijder stapt af. Hij heeft een wapen vast dat lijkt op een automatisch wapen en loopt door. Kort daarna komt hij weer terug gerend en springt achterop de scooter die daarna hard wegrijdt. De volgende ochtend ontdekt de eigenaar van de Kwalitaria dat twee van zijn bedrijfswagens met kogels zijn doorzeefd .

Onderzoek
Het onderzoek naar deze beschieting is in volle gang en de zoekactie is een volgende stap in het onderzoek. Heb je informatie over deze zaak die nog niet eerder met de politie gedeeld is? Of herken je de verdachten op politie.nl? Vul dan het tipformulier in. Je kunt je informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wil je liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Persbureau Meter
Tiplijn