Politie deelt twintig bekeuringen uit tijdens actie in centrum van Emmen

Politie deelt twintig bekeuringen uit tijdens actie in centrum van Emmen

EMMEN - De politie heeft afgelopen week, naar aanleiding van verschillende overlastmeldingen, een actie in het centrum van Emmen gehouden.

Agenten hebben toezicht gehouden op onder andere jeugd op de skatebaan, drugscontroles, overlast van dak- en thuislozen en overige overlastzaken.

Zo werd één dak- en thuisloze bekeurd voor openbare dronkenschap, is er een achtervolging geweest van een scooter met een gestolen kentekenplaat, is er een gestolen scooter aangetroffen en is er een brommer aangetroffen welke niet voldeed aan de technische eisen. Door de eigenaar is afstand van de brommer gedaan waarna deze zal worden vernietigd.

Ook zijn door de politie diverse bekeuringen uitgedeeld. Zo zijn er drie bekeuringen uitgedeeld voor rijden over de stadsvloer, zes bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, twee bekeuringen voor het rijden met valse kentekenplaten, één bekeuring voor openbare dronkenschap, twee bekeuringen voor het niet kunnen tonen van een ID-kaart, één bekeuring voor het overschrijden van de geluidsnormen van de uitlaat, één bekeuring voor het niet handsfree bellen, één bekeuring voor overschrijding van de constructiesnelheid, twee bekeuringen voor het overschrijden van de snelheid en één bekeuring voor het negeren van het rode licht.

Tiplijn