Drentse campagne levert 34 extra AED’s en 170 burgerhulpverleners op

Drentse campagne levert 34 extra AED’s en 170 burgerhulpverleners op

DRENTHE - Op 1 september is een campagne gestart waarbij Drenten die kunnen reanimeren worden opgeroepen om zich te registreren als burgerhulpverlener. Daarnaast is een oproep gedaan om bestaande AED’s aan de buitenkant van het pand te hangen en te registreren. Dit draagt bij aan een sluitend netwerk van burgerhulpverleners en AED’s in Drenthe. De campagne heeft in één maand 34 AEDs en 170 aangemelde burgerhulpverleners opgeleverd.

"Dit resultaat is een mooie start en motiveert ons om ook de komende periode aandacht te blijven vragen voor dit onderwerp", aldus Arwoud Snippe, voorzitter Stichting Hartveilig Drenthe. In de campagne staat “noaberschap” centraal. Zorgen voor elkaar. Wie kan reanimeren, kan een leven redden. Kan een ander eveneens reanimeren, dan kan hij of zij mogelijk ook jouw leven redden. Bovendien helpen we elkaar door een AED aan de buitenkant van het pand te hangen. Op deze manier is het dag en nacht, voor iedereen, beschikbaar.

Alle gemeenten in Drenthe dragen de oproep op hun eigen manier uit. Naast het verspreiden van de campagnematerialen organiseren zij lokaal acties. In veel gemeenten zijn AED’s naar buiten verplaatst. Ook zijn inwoners door de gesprekken of berichten in lokale kranten en social media gestimuleerd om zich aan te melden als burgerhulpverlener. Bovendien stond de voetbalwedstrijd van FC Emmen op 24 september in het teken van Hartveilig.

De acties voor meer AED’s en burgerhulpverleners stoppen niet. Alle gemeenten gaan door met activiteiten. Zo komen er bijeenkomsten voor inwoners en in een aantal gemeenten gaan de colleges van Burgemeester en Wethouders een reanimatietraining doen. Het doel blijft om een dekkend netwerk van AED’s en burgerhulpverleners te realiseren en te behouden.

Registreer nu
Kunt u reanimeren of heeft u een AED? Registreer dit nu en ga naar hartslagnu.nl. Heeft u vragen over het plaatsen van een AED of het volgen van een (herhalings)cursus? Neem dan contact op met de Stichting Hartveilig Drenthe hartveiligdrenthe.nl.

Initiatiefnemers van de campagne
De Vereniging Drentse Gemeenten (VDG) en Stichting Hartveilig Drenthe namen het initiatief tot deze campagne. In samenwerking met de Provincie Drenthe en de 12 Drentse gemeenten vragen zij in de maand september aandacht voor dit thema. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit de Provincie Drenthe.

Tiplijn