Ook inwoners van Emmen kunnen vanaf nu geld besparen met De VoorzieningenWijzer

Ook inwoners van Emmen kunnen vanaf nu geld besparen met De VoorzieningenWijzer

EMMEN - Vanaf begin dit jaar is De VoorzieningenWijzer actief in de gemeente Emmen.

En dat is goed nieuws voor inwoners van de gemeente die een laag inkomen hebben: zij krijgen gratis hulp van De VoorzieningenWijzer bij het aanvragen van zowel landelijke én gemeentelijke toeslagen, subsidies en regelingen. Ervaring in de omliggende gemeenten leert dat er per huishouden al gauw een besparing van 300 euro mogelijk is. En in de meeste gevallen nog veel meer.

De VoorzieningenWijzer in Emmen is een initiatief van Humanitas, Leger des Heils, Stichting Leergeld en de Voedselbank en wordt mede mogelijk gemaakt door woningcorporaties Domesta, Lefier en Woonservice en de Gemeente Emmen.

Tientallen regelingen en subsidies
Vrijwilligers komen bij bewoners thuis en bespreken daar welke regelingen het huishouden kan gebruiken. Ook helpen zij met het aanvragen daarvan. “Veel mensen met een laag inkomen weten niet dat zowel de gemeente als de landelijke overheid tientallen regelingen en subsidies hebben waar zij mogelijk voor in aanmerkingen komen,” zegt Inge Vegter, projectleider van De VoorzieningenWijzer in Emmen. “En dat is hartstikke jammer, want ongemerkt laten zij geld liggen. Geld dat zij hard nodig hebben. We zorgen er daarom voor dat mensen krijgen waar zij recht op hebben.”

Vroege signalering
Inwoners van de gemeente Emmen kunnen zelf via www.datgeldtvoormij.nl een aanvraag doen voor hulp van De VoorzieningenWijzer. Maar ook  woningcorporaties Domesta, Lefier en Woonservice spelen een actieve rol. Zij zien immers vaak al in een vroeg stadium dat een huishouden moeite heeft om rond te komen, bijvoorbeeld als er een huurachterstand ontstaat of energiearmoede dreigt. Corporaties geven in zo’n geval met toestemming van de huurder diens gegevens door aan De VoorzieningenWijzer. Hoe eerder iemand geholpen wordt, des te kleiner de kans op nog grotere financiële zorgen. De corporaties zijn daarom erg blij met de komst van De VoorzieningenWijzer naar Emmen. 

Geldmarkt 16 maart
De VoorzieningenWijzer Emmen is aanwezig op de Geldmarkt op zaterdag 16 maart van 10 tot 15 uur bij Facet aan het Noorderplein 101 in Emmen. Deelnemende organisaties geven hier aan de bezoekers allerlei tips en adviezen over rondkomen en geld besparen.

Tiplijn