“The Memphis Soul Stew” in d’Rentmeester

“The Memphis Soul Stew” in d’Rentmeester

VALTHERMOND - Memphis, Tennessee klinkt door in Concertboerderij d’Rentmeester aanstaande zaterdag 23 maart, 20:00 uur.

’The Memphis Soul Stew’ voert bezoekers mee door de straten van Memphis, Tennessee. Proef de sfeer, geur en geluid uit Beale Street en geniet.

’The Memphis Soul Stew’ is een muziektheater dat de luisteraar een gevarieerd menu opdient van soul, blues, gospel, rhythm & blues en country. Een figuurlijk stoofpotje van sounds. De band bestaat uit vijf doorgewinterde allround muzikanten als Robbert Fossen (zang, gitaar, harmonica), Ivan Schilder (piano, orgel, Rhodes, zang), Robbert Smit (gitaar, zang), Dave Houtenbos (bas, zang) en Jan Vendel (drums, zang).

Robbert Fossen
De nieuwe band, opgericht door Robbert Fossen die al jaren in verschillende formaties blues, soul en country speelt en als enige Nederlander in de finale van de International Blues Challenge in Memphis stond, zocht een nieuwe uitdaging.

Aan pianist en zanger Ivan Schilder, waar hij regelmatig mee speelt, vroeg hij of die nog een aantal goede muzikanten wist en die waren gauw gevonden. Memphis Soul Stew bestaat naast zanger en gitarist Robbert Fossen uit de topmuzikanten Ivan Schilder zang, piano en orgel, Robbert Smit gitaar en zang, Dave Houtenbos basgitaar en zang en Jan Vendel drums en zang.

Fossen kijkt met warme gevoelens terug op zijn tijd en ervaringen in Memphis en heeft inmiddels verschillende nummers verzameld die hem raken. Uit deze combinatie heeft hij een setlist aan elkaar geregen door middel van korte stukjes geschiedenis, leuke en bijzondere anekdotes en kleine weetjes. Omdat alle bandleden ook zingen, worden verschillende nummers uitgevoerd met meerstemmige zang. Prachtige muziek van The Staple Singers, Otis Redding, Solomon Burke, Ann Peebles, Johnny Cash en anderen zullen dan ook in de Concertboerderij klinken.

Tiplijn